2020. szeptember 25. péntek

2020. január 6., hétfő 12:10

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 6., hétfő (OS) - 2020-ban is folytatódik a vidéki nagyvárosok fejlesztése

Idén is folytatódik a Modern Városok Program, a vidéki nagyvárosok fejlesztése. A 2015-ben indított Modern Városok Program keretében összesen 4000 milliárdos városfejlesztés valósul meg, ebből több mint 1500 milliárd forint értékű fejlesztés már megvalósult a megyei jogú városokban. A programban összesen 23 városban, Békéscsabán, Debrecenben, Dunaújvárosban, Egerben, Érden, Győrben, Hódmezővásárhelyen, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nagykanizsán, Nyíregyházán, Pécsett, Salgótarjánban, Sopronban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen zajlanak gazdasági, ipari, közlekedési, egészségügyi, oktatási, kulturális, sport és egyéb fejlesztések.

2019-ben is újabb színháznak, uszodának, iskolának, ipari parkoknak, egészségügyi és turisztikai intézményeknek örülhettek a magyar nagyvárosok lakói. 2020-ban várhatóan újabb 85 milliárdos városfejlesztés valósul meg.

A magyar kormány célja a programmal, hogy a 23 megyei jogú város magasabb életminőséget tudjon biztosítani a helyi lakosságnak, a fejlesztésekkel az érintett települések pedig nemcsak lokális, hanem regionális jelentőséggel is bírjanak.

Kiadó: Miniszterelnökség