OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. január 6., hétfő 13:07

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2020. január 6., hétfő (OS) - Reagálás a fővárosi főügyész mai közleményére

    2018. január 17-én vandál támadás érte az Állami Számvevőszék műemléki védettség alatt álló budapesti székházát. A támadók – a független Állami Számvevőszék törvényben meghatározott ellenőrzési tevékenységének befolyásolási szándékával – az épület teljes homlokzatát összefestékezték.

A támadás elkövetői a nemzeti vagyont rongálták meg és több millió forintos kárt, illetve helyreállítási költséget okoztak az adófizető állampolgároknak. Mivel közvagyonról van szó, ezért ennek megtérítése érdekében az ÁSZ polgári peres eljárást is kezdeményezett az ügyben.

Az ÁSZ székházának helyet adó épület különleges történelmi értékkel bír, a Duna-korzó hét koraeklektikus háza közül egyetlenként maradt fenn. Az 1869-71-ben épült palotát a hajlított székeiről híres Thonet testvérpár építtette. Tervezője Skalnitzky Antal és Koch Henrik építő cége volt. Az épület műemléki védettség alatt áll.

Horváth Bálint, szóvivő, kommunikációs vezető
     Kiadó: Állami Számvevőszék

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.