OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 30. szerda
Ismertető


2020. január 7., kedd 12:51

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. január 7., kedd (OS) - Most kiderül, tényleg zavarja-e a kormányt a családon belüli erőszak - Újra benyújtjuk az Isztambuli Egyezményt!

    A segítség nélkül maradt és volt barátja által súlyosan bántalmazott Orosz Bernadett ügye, valamint a feldolgozhatatlan győri kettős gyerekgyilkosság ismét megmutatták, hogy ma Magyarországon sok nő és gyermek védtelen a családon belüli erőszakkal szemben. Hiába jut lassan minden hétre egy tragédia, a kormány még mindig nem fogadta el a nők elleni és a családon belüli erőszak felszámolásáról szóló Isztambuli Egyezményt. Ma az a kormánypolitikus erőltet magára együttérző arckifejezést és ígér védelmet a családon belüli erőszak elszenvedőinek, aki korábban szó szerint azt mondta, hogy "az Isztambuli Egyezmény egy politikai hiszti".

A Demokratikus Koalíció ismételten benyújtja az Országgyűlésnek az Isztambuli Egyezményt. Ha a kormány tenni akar a családon belüli erőszak ellen, akkor álságos propagandavideók gyártása helyett esetleg viselkedhetne civilizált európaiként is, és elfogadhatná a nők elleni és a családon belüli erőszak felszámolására létrehozott Isztambuli Egyezményt! Ha meghal két kisgyermek, akiket meg lehetett volna menteni, az szerintünk nem politikai hiszti, hanem tragédia. Most kiderül, hogy tényleg zavarja-e a kormányt a családon belüli erőszak, csak át ne essen megint az Isztambuli Egyezmény a vak komondoron.

Dobrev Klára
az Európai Parlament alelnöke, EP-képviselő

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.