OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. január 8., szerda 09:41

Az MSZP Országos Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. január 8., szerda (OS) - Nem imázsfilmmel kell fellépni a családon belüli erőszak ellen, hanem átfogó, rendszerszintű megoldásokra van szükség!

    2019 novemberének végén az Európai Parlament is sürgette az egyezmény ratifikálását azon tagállamok esetében, amelyek ezt még nem tették meg, de a fideszes képviselők ezt nem támogatták. Sőt Gulyás Gergely kijelentette, hogy a kormány nem fogja azt a Magyar Országgyűlés elé vinni. Varga Judit igazságügyi miniszter fél éve még "politikai hisztinek" nevezte az egész ügyet, tegnap pedig már imázsfilmben adta elő az aggódó édesanyát.

A családon belüli erőszakot két dolog biztosan nem csökkenti: sem az, ha a miniszter asszony a Kossuth téren keringve félkész javaslatokról beszél egy videón, sem pedig az, ha a kormány továbbra is figyelmen kívül hagyja az általa aláírt egyezményt és a benne foglaltakat.

Mi úgy gondoljuk, hogy a bejelentett intézkedéseken túl rendszerszintű, a szakemberek képzésére is kiterjedő átfogó intézkedésekre, valamint a megfelelő szakértelemmel rendelkező civil szervezetek bevonására van szükség, különben továbbra is védtelenül maradnak érintettek százezrei.
Ha a kormány valóban fel kíván lépni a nőket és a gyerekeket ért családon belüli erőszak ellen, akkor első lépésként vegyék végre napirendre az Isztambuli Egyezmény ratifikálását!

Bangóné Borbély Ildikó
Bősz Anett
Gurmai Zita
Hohn Krisztina
Kunhalmi Ágnes
Potocskáné Kőrösi Anita
Szabó Tímea
Szél Bernadett
Vadai Ágnes
Varga-Damm Andrea

     Kiadó: MSZP Országos Központ

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.