OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. január 8., szerda 10:18

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 8., szerda (OS) - Tovább egyszerűsödik több, az állampolgárokat és a vállalkozásokat érintő ügyintézés

    Magyarország versenyképességét jelentősen befolyásolja, hogy a vállalkozások és az állampolgárok számára a közigazgatás működése mekkora adminisztratív teherrel jár, ezért a kormány célja a kormányhivatali ügyintézések egyszerűsítése. A gyorsabb és hatékonyabb közigazgatást segíti a hétszáz eljárás egyszerűsítését lehetővé tévő, tavaly decemberben elfogadott törvénymódosítás, valamint a Kormányablak-mobilalkalmazás bevezetése is.

Az egyéni vállalkozói tevékenységet segíti, hogy 2020. január elsejétől nem szükséges a vállalkozói igazolvány kiváltása, július elsejétől továbbá az egyéni vállalkozói tevékenység egyetlen adóhatósági bejelentéssel megkezdhető. Bejelentéssel is el lehet kezdeni bizonyos tevékenységeket - például járdaépítés, egyes erdészeti tevékenységek vagy munkaerő-közvetítés -, amelyek eddig engedélykötelesek voltak. 2020. március 1-jétől egységes építési hatósági rendszert hozunk létre, ami tovább gyorsítja az ügyintézést.


     Kiadó: Miniszterelnökség

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.