OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 25. péntek
Ismertető


2020. január 8., szerda 14:30

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 8., szerda (OS) - Mesterházy Attila levélben fordult az iraki Képviselők Tanácsának alelnökéhez az iraki parlament döntése miatt

    Mesterházy Attila a NATO Parlamenti Közgyűlés elnöke a Közel-Keleten kialakult, a régió stabilitását veszélyeztető helyzet kapcsán levélben fordult Dr. Bashir Khalil Al-Haddadhoz, az iraki Képviselők Tanácsának alelnökéhez az iraki parlament nem kötelező erejű döntését illetően, amely felszólítja az iraki kormányt, hogy dolgozza ki az összes külföldi csapat azonnali kivonásának módját Irakból.

Mesterházy angol nyelvű közleményében kifejezte súlyos aggodalmát a térségben kialakult biztonsági helyzet kapcsán, valamint jelezte, hogy levélben kereste meg iraki partnerét, hogy további információkat kapjon az iraki parlament döntéséről.

Közleményében, összhangban a NATO tagországok nyilatkozatával, önmérsékletre és de-eszkalációra szólította föl az érintett feleket. Kitért arra is, hogy a NATO Parlamenti Közgyűlés számos alkalommal tárgyalt meg, fogadott el olyan jelentéseket és határozatokat, amelyek súlyos aggályokat tartalmaztak Irán, a térségben betöltött destabilizáló szerepével, rakéta programjával, nukleáris fegyver programjával kapcsolatban.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.