OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 25. péntek
Ismertető


2020. január 8., szerda 15:26

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. január 8., szerda (OS) - A bíróság döntött - T. István nem titkolózhat tovább

    Mai hír: jogszerűtlenül tagadta meg az Elios Zrt.-vel kötött szerződések kiadását a gyáli önkormányzat. Bebizonyosodott ugyanis, hogy nem tekinthető üzleti titoknak a világítás-korszerűsítési megbízások ellenértéke és az árképzéssel, állami vagyon hasznosításával kapcsolatos adatok sem. A bíróság döntése egyértelmű: T. István nem titkolózhat tovább, nem hivatkozhat üzleti titokra és cégérdekekre, nem bújhat ki többé a felelőssége alól, és válaszolnia kell: mennyiért kínálta cége azokat a használhatatlan LED lámpatesteket, ami miatt Gyál és több magyar település sötétségbe borult. A DK tagjai és aktivistái az elmúlt években többek között Hódmezővásárhelyen, Dunaújvárosban, Debrecenben és Zalaegerszegen is be akartak tekinteni a szerződésekbe, de szinte mindenhol falakba ütköztek.

A DK üdvözli a bíróság döntését, és reméli, hogy a mostani eset az önkormányzatok adatkiadási gyakorlatában is jelentős változásokat fog hozni. Követeljük, hogy T. István adjon világos válaszokat arra: hol és mennyiért végezte cége azokat a munkákat, amik kapcsán az OLAF már több mint 30 vizsgálatot indított. Ezek nagy részében azt állapították meg, hogy a pályázatok kiírásánál szervezett csalási mechanizmust építettek ki, amennyiben azokat az ő cégére szabták. Az érintett önkormányzatokat arra biztatjuk: ne féljenek, ne mentegessék tovább a menthetetlent, hozzák nyilvánosságra a T. Istvánnal kötött szerződések adatait!

Barkóczi Balázs, DK szóvivő
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.