OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 25. péntek
Ismertető


2020. január 8., szerda 15:54

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2020. január 8., szerda (OS) - Reagálás Harangozó Tamás (MSZP) közleményére

    Harangozó Tamásnak, a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagjának, az MSZP frakcióvezető-helyettesének úgy látszik, elemi ismeretei sincsenek a parlament működéséről, illetve a házszabályról. Ha lennének, tudná, hogyan lehet kezdeményezni a bizottság összehívását. Az ülésszakok között az országgyűlési bizottságok – az eseti és vizsgálóbizottságokat kivéve – akkor tartanak ülést, ha azt a Házbizottság, a házelnök vagy a bizottság tagjainak legalább egyötöde írásban kéri. Ez a Házszabály 108. szakasz (3) bekezdésében található.

Felhívom a figyelmét, hogy a házszabályban nem szerepel a sajtó útján való üzengetés, mint lehetőség. Tény, hogy eddig semmilyen szabályszerű kérelem nem érkezett a bizottsághoz. Azonban ellenzéki ügyetlenkedés ide vagy oda, az Amerikai Egyesült Államok és Irán közötti konfliktusról, valamint a magyar katonák helyzetéről való tájékozódást rendkívül fontosnak tartom. Emiatt holnap reggel 8 órára a Honvédelmi Minisztériumban kezdeményeztem egy találkozót Benkő Tibor honvédelmi miniszter és a bizottság tagjai között, ahol az üggyel kapcsolatos kérdéseinket feltehetjük a miniszternek. Remélem, ön is el tud jönni.

Kósa Lajos, a Honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke

     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.