OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. január 8., szerda 22:25

A(z) Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye
    Budapest, 2020. január 8., szerda (OS) - A Magyar Helsinki Bizottság mint felperes által a Miniszterelnöki Kabinetiroda mint alperes ellen személyiségi jog megsértése miatt indított perben a Kúria kötelezte a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy a jogerős ítélet alábbi rendelkezését hozza nyilvánosságra:

    
"Az alperes megsértette a felperes jóhírnevét azzal, hogy a "Nemzeti konzultáció a Soros-tervről" című kérdőív 5. kérdésében azt a valós tényt, miszerint a felperes a Büntető Törvénykönyv határzár tiltott átlépésével kapcsolatos módosítása tekintetében az Európai Unió Bíróságának gyakorlatára hivatkozva azzal érvelt, hogy aggályos a jogellenes belépéssel kapcsolatos súlyos jogkövetkezmények alkalmazása, abban a hamis színben tüntette fel, miszerint a felperes azt kívánná elérni, hogy a migránsok másoknál enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért.
Megsértette a jóhírnevét azzal is, hogy azt a valós tényt, hogy miszerint a felperes menedékkérők, menekültek jogvédelme érdekében is fellép, abban a hamis színben tüntette fel, hogy a törvénytelenségeket elkövetőket védi."

Miniszterelnöki Kabinetiroda
     Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.