2024. április 20. szombat

2020. január 8., szerda 22:25

A(z) Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye
    Budapest, 2020. január 8., szerda (OS) - A Magyar Helsinki Bizottság mint felperes által a Miniszterelnöki Kabinetiroda mint alperes ellen személyiségi jog megsértése miatt indított perben a Kúria kötelezte a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy a jogerős ítélet alábbi rendelkezését hozza nyilvánosságra:

"Az alperes megsértette a felperes jóhírnevét azzal, hogy a "Nemzeti konzultáció a Soros-tervről" című kérdőív 5. kérdésében azt a valós tényt, miszerint a felperes a Büntető Törvénykönyv határzár tiltott átlépésével kapcsolatos módosítása tekintetében az Európai Unió Bíróságának gyakorlatára hivatkozva azzal érvelt, hogy aggályos a jogellenes belépéssel kapcsolatos súlyos jogkövetkezmények alkalmazása, abban a hamis színben tüntette fel, miszerint a felperes azt kívánná elérni, hogy a migránsok másoknál enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért.
Megsértette a jóhírnevét azzal is, hogy azt a valós tényt, hogy miszerint a felperes menedékkérők, menekültek jogvédelme érdekében is fellép, abban a hamis színben tüntette fel, hogy a törvénytelenségeket elkövetőket védi."

Miniszterelnöki Kabinetiroda
     Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ