OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 25. péntek
Ismertető


2020. január 9., csütörtök 11:06

A Magyar Természetjáró Szövetség közleménye
    Budapest, 2020. január 9., csütörtök (OS) - 2019-ben közel másfélszer többen teljesítették az Országos Kéktúrát

    A legendás hazai túraútvonal, az Országos Kéktúra 2019-es teljesítőinek száma 404 fő, ez az előző évhez képest másfélszeres növekedést jelent.
404 honfitársunk összesen közel félmillió kilométert gyalogolt Magyarországon, hogy a túramozgalom ikonikus jelvényét átvehesse. Az Írottkőtől Hollóházáig tartó, 1168 km hosszú Kéktúra útvonal 27 szakaszból és 152 bélyegzőhelyből áll. A legismertebb hazai jelvényszerző túra története 1938-ig nyúlik vissza, 1951-től tartják számon a teljesítőket,  a Magyar Természetjáró Szövetség 1961 óta koordinálja a túraútvonal működését. Az elmúlt 60 esztendőben 6823-an járták be a teljes Kéktúrát, s ebből 404-en a tavalyi évben fejezték be.
Az elmúlt 5 évben trendszerűen nőtt a túrát megkezdők száma, ám ilyen komoly emelkedés a teljes útvonalat  teljesítők számában ezidáig nem volt tapasztalható.
Örömteli, hogy az Országos Kéktúra két "testvére", a Rockenbauer Pal Del-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra is egyre nepszerűbb. 30 és 50 %-os növekedést tapasztaltak az MTSZ szakemberei a teljesítesek igazolásakor,  185 és 130 büszke túrazó vehette igazoló jelvényét a tavalyi evben.
A Magyar Természetjáró Szövetség ezúton is gratulál minden teljesítőnek, az úton lévőknek pedig további jó túrázást  és túraélményekben gazdag új esztendőt kíván.

     Kiadó: Magyar Természetjáró Szövetség

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.