OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2020. január 9., csütörtök 16:55

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 9., csütörtök (OS) - Reagálás Orbán Viktor sajtótájékoztatójára -

    Miközben nem olyan rég a Fidesz politikusai még a klímaváltozás tényét is vitatták, a magyar miniszterelnök az önkormányzati választásokat követően néhány héten belül nem csak felismerte a probléma súlyát, de mai mondatai alapján a kormány az ünnepek alatt meg is oldotta azt. A gond csak az, hogy aki szerint a Kárpát-medence néhány intézkedéssel mentesíteni tudja magát a klímaváltozás hatásai alól, az valójában továbbra sem ért semmit, így több kárt fog okozni, mint hasznot. Orbán Viktor mai sajtótájékoztatójából egyértelműen kiderült, hogy Magyarországon klímaügyben a valódi fordulatot nem a miniszterelnök zöldülése fogja elhozni, hanem a leváltása.

Orbán Viktor ma már egyenesen Európa egyik legzöldebb politikusának állította be magát, csak hogy ebből egy szó sem igaz: az általa vezetett kormány az elmúlt tíz évben felszámolta a természet- és környezetvédelmi intézményrendszert Magyarországon, megadóztatta a megújuló energiákat és olyan gazdaságpolitikát folytatott, mely kimondottan vállalta, hogy a német ipar érdeke fontosabb, mint a fenntarthatóság.

A miniszterelnök a karbonsemlegesség kulcselemének továbbra is a paksi bővítést tartja: álláspontja szerint Magyarország nem engedheti meg magának, hogy szélerőműveket építsen, de megengedheti magának, hogy sok ezermilliárd forintot fizessen Oroszországnak egy drága, elavult, veszélyes és valójában teljesen felesleges atomerőműért.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.