2020. január 18. szombat

2020. január 10., péntek 10:55

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 10., péntek (OS) - A Jobbik számára első helyen Magyarország biztonsága áll

A Jobbik Magyarországért Mozgalom aggodalommal követi a Kászim Szulejmáni amerikaiak általi lebombázása óta Irakban és Iránban kialakult helyzetet. Álláspontunk szerint az iráni vezető megölése rendkívül negatív folyamatokat indíthat el mind a Közel-Keleten, mind pedig a világban.
Sajnálatosnak tartjuk, hogy az amerikai vezetés az utóbbi időszakban a tárgyalásos, diplomáciai rendezés helyett egyre inkább az egyoldalú lépéseket részesítette előnyben közel-keleti politikájában. Szulejmáni megölése ennek egy igen súlyos esete, mely a jövőben előforduló nemzetközi konfliktusok rendezésére nézve is rossz példával jár elöl. Meggyőződésünk szerint a diplomáciában nem véletlenül alakult ki az állami vezetők és diplomaták védett helyzetének tiszteletben tartása, függetlenül az egyes államok politikájáról alkotott véleményektől. A Trump-adminisztráció tette ilyen módon nem csak egy iráni vezető, hanem a civilizált világ szokásai ellen is irányult.

Különösen veszélyesnek tartjuk az ilyen lépéseket a mártírkultuszhoz egyébként is vonzódó Közel-Keleten, ahol a beavatkozás újra felszíthatja a nyugatellenességet és a politikai, valamint vallási radikalizmust az amúgy is instabil régióban, ez pedig a magyar államhatáron belüli biztonsági helyzetre is negatív hatással lehet.
     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom