2020. január 18. szombat

2020. január 10., péntek 14:11

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2020. január 10., péntek (OS) - Azonnali vizsgálatot indított a szociális ügyekért felelős államtitkár

2020. január 10-én 0.13 órakor jutott a tudomására az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkárának a közösségi médiában megjelent a kaposvári Zita Speciális Gyermekotthonban történt bántalmazásról szóló videofelvétel. A legrövidebb időn belül belső vizsgálatot rendelt el és a gyermekvédelmi intézményt fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatójától, Benedek István Zsolttól azonnal tájékoztatást kért a gyermek jelenlegi állapotáról és vizsgálat lefolytatására utasította. A gyermekvédelemben is zéró tolerancia érvényes a bántalmazással szemben!
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma