OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 25. péntek
Ismertető


2020. január 10., péntek 14:14

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. január 10., péntek (OS) - A DK a strasbourgi bírósági ítéletek végre nem hajtása miatt büntetőfeljelentést tesz Orbán Viktor ellen, hivatali visszaélés miatt

    Orbán Viktor tegnap bejelentette, hogy a kormány nem fog eleget tenni a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága ítéleteinek. Ez azt jelenti, hogy Orbán Viktor teljesen nyíltan és tudatosan arra utasítja a kormányát, hogy az szegjen meg egy sor törvényt és nemzetközi egyezményt. Ezt jogállamokban és európai demokráciákban úgy nevezik, hogy hivatali visszaélés. Amit Orbán Viktor tesz, az tökéletesen kimeríti a Büntető Törvénykönyv 305. paragrafusát, azaz a miniszterelnök hivatali visszaélést követ el.

A Demokratikus Koalíció szerint senki nem állhat a magyar törvények és a nemzetközi egyezmények felett, még a magyar miniszterelnök sem. Éppen ezért hivatali visszaélés miatt büntetőfeljelentést teszünk Orbán Viktor ellen. Persze tudjuk, hogy a feljelentésünkről végső soron az a Polt Péter fog dönteni, aki nélkül már a fél Fidesz-frakció börtönben lenne, ugyanakkor ennek a feljelentésnek az elutasításával a legfőbb ügyész saját magát is veszélybe sodorhatja. Ha az ügyészség elutasítja a feljelentésünket, akkor a hatalmával törvénytelenül visszaélő miniszterelnökünk mellé kapunk egy bűnpártoló legfőbb ügyészt is.

Arató Gergely,

frakcióvezető-helyettes

DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.