OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 25. péntek
Ismertető


2020. január 10., péntek 14:16

Az Idetartozunk Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 10., péntek (OS) - Egyesületünk a leghatározottabban tiltakozik a gyöngyöspatai kártérítési ügy mentén dr. Orbán Viktor Miniszterelnök Úr megszólalása ellen. Miniszterelnök Úr sajtónyilatkozatában "munka nélkül szerzett jövedelemnek" minősítette a kártérítést. Sajnálattal érzékeljük, hogy jogász végzettségű Miniszterelnök Úr nem vesz tudomást arról, hogy a kártérítés a károkozó által okozott kár pénzbeli enyhítése, amelyet a független Magyar Bíróság ítéletében állapít meg, így nem lehet a munkabérrel összevetni.

    Egyesületünk a leghatározottabban tiltakozik a gyöngyöspatai kártérítési ügy mentén dr. Orbán Viktor Miniszterelnök Úr megszólalása ellen. Miniszterelnök Úr sajtónyilatkozatában "munka nélkül szerzett jövedelemnek" minősítette a kártérítést. Sajnálattal érzékeljük, hogy jogász végzettségű Miniszterelnök Úr nem vesz tudomást arról, hogy a kártérítés a károkozó által okozott kár pénzbeli enyhítése, amelyet a független Magyar Bíróság ítéletében állapít meg, így nem lehet a munkabérrel összevetni.

Egyetlen más esetben sem lehet a kártérítésben részesülőt munkára kötelezni, azt elvárni, vagy megbélyegezni mint egy haszonlesőt, "munkavégzés nélkül" jövedelemre áhítozót.

Miniszterelnök Úr nyilatkozata alkalmas a romákkal szembeni indulatok és előítéletek megerősítésére, megbélyegzésükre, ezért államférfihez és miniszterelnökhöz méltatlan. Talán Miniszterelnök Úr megfeledkezett róla, hogy nem csak a nem romák, de a 800.000 fős magyar cigány közösség miniszterelnöke is.
     Kiadó: Idetartozunk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.