OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 25. péntek
Ismertető


2020. január 10., péntek 14:16

Az Idetartozunk Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. január 10., péntek (OS) -

    Figyelmébe ajánljuk továbbá Miniszterelnök Úrnak, hogy az érvényben lévő magyar jogszabályok minden módon tiltják az iskolai etnikai alapú elkülönítést és a hátrányos megkülönböztetés minden formáját, amelynek pontos szakmai és jogi definíciói vannak, így annak relativizálása is elfogadhatatlan!

Jobban örültünk volna, ha a kormányfő az állam által fenntartott iskolában, több évtizedes gyakorlatot jelentő szegregáció ellen emelte volna fel a szavát, amely nem csak társadalmi károkat okoz, de jogellenes is.

Attól tartunk Miniszterelnök Úr megszólalása és véleménye nem más, mint az ügyben a végső döntést kimondó Kúriának szóló üzenet. Folyamatban lévő ügyben pedig minden politikusnak tartózkodnia kell attól, hogy a bíróság döntését befolyásolja, függetlenségüket bármi módon megsértse!

Mindezzel együtt támogatjuk, hogy Miniszterelnök Úr, kormánya nevében, mint az oktatási rendszerért és a törvények betartatásáért felelős, vállalja át az önkormányzattól a kártalanítás összegének kifizetését.

     Kiadó: Idetartozunk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.