OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 25. péntek
Ismertető


2020. január 10., péntek 21:51

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2020. január 10., péntek (OS) - Honvédségi járőrhajó a Tiszán

    Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred a rendőrséggel együttműködve 2020. január 13-tól folyamatos járőrözést hajt végre a Tiszán a vízi forgalom ellenőrzésének és az államhatár jogellenes átlépésének megakadályozása érdekében.

Az illegális határátlépők nagy számban a Tisza folyón és a Holt-Tiszán keresztül próbálják meg átlépni Magyarország határát, csónakok és egyéb vízi járművek segítségével. Ezért az Országos Rendőr-főkapitányság - a határ Csongrád megyei szakaszán kialakult helyzetre való tekintettel – a Magyar Honvédség Parancsnokságának segítségét kérte. Ennek eleget téve a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred "Baja" járőrhajója hétfőtől folyamatos járőrözést hajt végre a Tisza kijelölt területen, Szeged térségében.

A hajót 2020. január 11-én - a reggeli órákban - közúton szállítják a fővárosi Hadikikötőből Kiskörére, ahonnan a Tiszán halad tovább a Kisköre Vízlépcső-Szeged útvonalon. A jármű szállítása a közúti forgalmat nem akadályozza.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.