OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 9. vasárnap
Ismertető


2020. január 11., szombat 21:15

A Kortárs Női Reflexiók Fóruma közleménye
    Budapest, 2020. január 11., szombat (OS) - A malmői Szent Pál templomból indított, a nyilvánosságot erőszakosan tematizáló kezdeményezés civil reflexiója.

    Civil szervezetként nem kis aggodalommal figyeljük a 2019 ádvent óta Malmöben, a Szent Pál evangélikus templomban zajló események rendkívül agresszív élét. Nem vitatva senkinek a saját meggyőződéséhez való jogát – így ragaszkodva sajátunkhoz is –, megdöbbenve tapasztaljuk, hogy a kereszténység 2000 év alatt kiművelt szellemi rendjébe kívánnak egyesek attól idegen motívumokat beerőltetni. A hangoztatott célokkal szemben nyilvánvaló a meglévő szellemi rend megsemmisítésének szándéka, mert egyébként magyarázhatatlan lenne, hogy önmaguknak prófétai erényeket tulajdonító személyek saját vallás alapítása helyett miért egy meglévő vallásba való behatolás fáradságos munkájára vállalkoznak. Minimális követelésként engedtessék megfogalmazni, hogy akik önmaguk számára bármiféle beidegzésekkel szemben toleranciát igényelnek, legalább akkora toleranciát gyakoroljanak azok felé, akik önmagukat nem az általuk preferált értékrendben értelmezik. Ellenkező esetben ne legyen meglepő, ha agresszivitásuk társadalmi szintű védekező reakciókat hív elő. – Mert a kereszténység részéről nem is másról van szó, minthogy kétezer év uralmi pozícióból kiművelt kultúrájának birtokában, bármely nemtelen támadással szemben is tudhat-e életképességet felmutatni
     Kiadó: Kortárs Női Reflexiók Fóruma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.