OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. január 12., vasárnap 10:54

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. január 12., vasárnap (OS) - 2020 az erős magyar közösségek éve a nemzetpolitikában

    A Határtalanul! program keretében a 2019/2020-as tanévben több mint 101 000 magyarországi iskolás kap lehetőséget, hogy a határon túli magyar területekre utazzon és megismerkedjen a külhoni magyar közösségekkel.

Megduplázott keretösszeggel valósul meg a magyar kultúráért és oktatásért című pályázati felhívás, amely az ifjúsági és cserkész közösségek, a diaszpóra, valamint a testvértelepülési kapcsolatok támogatást célzó pályázatokkal együtt az idei esztendőben is több ezer külhoni magyar szervezet programjainak megvalósulását teszi lehetővé.

Folytatódik a diaszpórában és szórványban élő magyarság identitásának megerősítését célzó Kőrösi Csoma Sándor és Petőfi Sándor Program is, amelyek keretében idén is több mint 200 ösztöndíjas segíti a magyar közösségek megmaradását a világ minden táján.

A 2019-ben megduplázott keretösszegű kárpátaljai szociális programcsomagnak köszönhetően idén is jelentős anyagi támogatásban részesül a jelenleg legnehezebb helyzetben lévő nemzetrész, a kárpátaljai magyar közösség.

Továbbra is kiemelt támogatásra számíthatnak a külhoni magyarság megmaradását szolgáló oktatási és kulturális intézmények. Célunk, hogy az anyanyelvi oktatás lehetősége továbbra is minden régióban biztosítva legyen a határon túli magyarság számára a bölcsődétől az egyetemig.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.