OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 27. vasárnap
Ismertető


2020. január 12., vasárnap 13:21

A Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 12., vasárnap (OS) - A Passzold vissza Tesó! használt mobiltelefon visszagyűjtő kampány 1 éve számokban

    A 2018 novemberében az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület segítségével indult kampány nem várt sikert és ismertséget hozott. A kampány egyik célja a használt mobilkészülékek minél nagyobb mennyiségben való visszagyűjtése, amivel másodlagos, etikus nyersanyagot hozunk létre az elektronikai ipar számára, ezzel csökkentve a főként a Kongói Demokratikus Köztársaságban zajló illegális koltánbányászatot, ami állatfajok (csimpánzok, gorillák) élőhelyének kipusztításával, és nemritkán rabszolga- és gyermekmunkával is jár.

A másik célunk elsősorban a fiatalabb korosztály - de alapvetően a lakosság tájékoztatása - informálása. Ennek érdekében előadásokat tartottunk és a kampány ismeretterjesztő anyagait juttattuk el a jelentkező gyűjtőpontok számára, ezzel elősegítve a fenntartható, felelős gondolkodást és magatartást, melyek az ENSZ 17 fenntarthatósági céljaihoz is illeszkednek.

2019 áprilisától bekapcsolódott a KÖVET Egyesület is, akik a körforgásos gazdaság népszerűbbé tételéért dolgoznak. Kapcsolataik segítségével és kampányszakaszok felállításával hatékonyabbá tették a programot. Ettől kezdődően számos zöld szervezet, tanintézmény, kis- és nagyvállalkozás, a magyar gazdaság jelentős résztvevői és állami szervek, intézmények is csatlakoztak a programhoz.

     Kiadó: Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.