OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. január 13., hétfő 12:41

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. január 13., hétfő (OS) - Hiába erőlteti a kormány, csökkent a szakképzésre járó tanulók száma

    A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint nemhogy nőtt volna, hanem egyenesen csökkent az idei tanévben a szakgimnáziumokba, szakközépiskolákba járó tanulók száma. Gimnáziumokba ezzel szemben jóval többen jelentkeztek, mint a korábbi évben. Ezzel alaposan rácáfolnak Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, és Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszternek szavaira, akik szerint a "szakképzésé a jövő".

A Demokratikus Koalíció már korábban is figyelmeztetett: a szakképzés erőszakos, felülről irányított, kényszeres átalakítása semmiképp sem jelent megoldást. Hiába erőlteti Parragh László, vagy Palkovics László, hogy a szakképzésé a jövő, ha egyszer módszeresen és szisztematikusan teszik tönkre a szakképző iskolákat. Az pedig semmiképp sem jelentheti Magyarország jövőjét, ha a Fidesz-kormány hozzá nem értése miatt mi leszünk az európai rangsorban leghátul kullogó összeszerelő ország. A jövő a tudás, a fejlődés, a technika és az innováció, amit nem a vaskalapos fideszes hangadók tartanak kézben.

Arató Gergely,

Frakcióvezető-helyettes

DK
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.