OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. január 13., hétfő 16:11

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2020. január 13., hétfő (OS) - A kormány lakáspolitikája nem lehet elhibázott: egyszerűen nem is létezik -

    Már a Magyar Nemzeti Bank elnöke is elismerte, hogy a kormány lakhatási politikája kudarcot vallott. A jegybankelnök arra hívja fel a figyelmet, hogy Budapesten 2014 óta 184 százalékkal emelkedtek a lakásárak, a lakásállomány megújulási rátája pedig 0,4 százalék. A magyarok elavult, régi lakásokban laknak, amelyekért a fizetésekhez viszonyítva európai szinten is messze átlagon felüli összeget fizetnek ki. Ma ott tartunk, hogy sok nyugat-európai fiatalnak hamarabb lesz saját lakása, mint egy magyarnak, és kevés olyan európai ország van, ahol egy átlagbérből élő polgárnak olyan kétségbeejtő a helyzete, mint a magyaroknak.

Az LMP nem ért egyet Matolcsy Györggyel, szerintünk ugyanis a kormány lakáspolitikája nem lehet elhibázott, hiszen egyszerűen nem is létezik. A kormány tétlenül nézte az ingatlanárak emelkedését, az albérletárak elszállását, ahelyett, hogy érdemi intézkedéseket hozott volna. Példákért nem kell messzire menni, a hasonló adottságokkal rendelkező Szlovákiának például nem jelent gondot a bérlakásprogram elindítása. A Lehet Más a Politika felszólítja a miniszterelnököt, hogy haladéktalanul nevezzen ki egy lakhatásért felelős tárca nélküli minisztert, és hozzon érdemi, valós megoldást kínáló lépéseket a horrorisztikus helyzet felszámolására. Az LMP emellett saját lakhatási javaslattal készül, amelyet az elkövetkező hetekben mutatunk majd be.

Csárdi Antal
frakcióvezető-helyettes

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.