2020. január 18. szombat

2020. január 13., hétfő 16:14

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2020. január 13., hétfő (OS) - A Párbeszéd feljelentést tesz és kezdeményezi a Népjóléti Bizottság összehívását az egészségügyi kartellezés ügyében - Elfogadhatatlan a Gazdasági Versenyhivatal és a hatóságok eljárása,amelynek következtében szinte minden kormányzathoz közeli szereplő megúszta a büntetést. Felháborítónak tartjuk,hogy szétlopták az egészségügyre szánt pénzeket! E bűnszervezet tagjait felelősségre kell vonni: a Párbeszéd feljelentést tesz,és az ügy kivizsgálását kéri az Európai Csalás Elleni Hivataltól.

Bár a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata megállapította, hogy az európai uniós pénzekből beszerzett egészségügyi berendezéseket túlárazták,a közbeszerzést úgy írták ki,hogy csak egy előre meghatározott kör tudjon azon részt venni, végül mindenki megúszta a felelősségre vonást. Vérlázító,hogy miközben a hatóságok szeme láttára loptak el tízmilliárdokat a magyar emberektől,senkit sem találtak bűnösnek. Pedig egyértelmű,hogy nemcsak kormányközeli üzletemberek,hanem kormánytagok is érintettek az ügyben,például az a Maróth Gáspár,aki most kormánybiztosként dolgozik Orbán Viktor mellett.
A Párbeszéd kezdeményezi a Népjóléti Bizottság összehívását az összes érintett meghallgatása érdekében;feljelentést tesz az ügyben és az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordul. Miközben Orbánék folyamatosan azt hazudják, hogy minden rendben az egészségüggyel,elveszik a pénzt az ágazattól,és zsebre is teszik a forrásokat. Mindez nem maradhat következmények nélkül.
Szabó Tímea, frakcióvezető,társelnök, Párbeszéd
     Kiadó: Párbeszéd