OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 30. szerda
Ismertető


2020. január 13., hétfő 16:14

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2020. január 13., hétfő (OS) - A Párbeszéd feljelentést tesz és kezdeményezi a Népjóléti Bizottság összehívását az egészségügyi kartellezés ügyében - Elfogadhatatlan a Gazdasági Versenyhivatal és a hatóságok eljárása,amelynek következtében szinte minden kormányzathoz közeli szereplő megúszta a büntetést. Felháborítónak tartjuk,hogy szétlopták az egészségügyre szánt pénzeket! E bűnszervezet tagjait felelősségre kell vonni: a Párbeszéd feljelentést tesz,és az ügy kivizsgálását kéri az Európai Csalás Elleni Hivataltól.

    Bár a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata megállapította, hogy az európai uniós pénzekből beszerzett egészségügyi berendezéseket túlárazták,a közbeszerzést úgy írták ki,hogy csak egy előre meghatározott kör tudjon azon részt venni, végül mindenki megúszta a felelősségre vonást. Vérlázító,hogy miközben a hatóságok szeme láttára loptak el tízmilliárdokat a magyar emberektől,senkit sem találtak bűnösnek. Pedig egyértelmű,hogy nemcsak kormányközeli üzletemberek,hanem kormánytagok is érintettek az ügyben,például az a Maróth Gáspár,aki most kormánybiztosként dolgozik Orbán Viktor mellett.
A Párbeszéd kezdeményezi a Népjóléti Bizottság összehívását az összes érintett meghallgatása érdekében;feljelentést tesz az ügyben és az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordul. Miközben Orbánék folyamatosan azt hazudják, hogy minden rendben az egészségüggyel,elveszik a pénzt az ágazattól,és zsebre is teszik a forrásokat. Mindez nem maradhat következmények nélkül.
Szabó Tímea, frakcióvezető,társelnök, Párbeszéd
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.