OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. január 14., kedd 11:15

A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. január 14., kedd (OS) - Kreatív kisebbségben - 25 éves a KIFE

    A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület (KIFE) 1995-ben jött létre. Az Egyesület célja, hogy - az ifjúsági és felnőttképzés területén munkálkodó civil szervezetek segítségével - eljuttassa az emberekhez a Katolikus Egyház társadalmi tanítását.

A negyedszázados jubileum alkalmából az egyesület kétnapos szakmai konferenciát szervezett a budapesti Párbeszéd Házába 2020 január 13-14-én. A résztvevőket Lindeisz Ferenc, a KIFE elnöke köszöntötte. Az esemény díszvendége volt Dr. Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke, aki előadásában arról beszélt, napjainkban különösen is fontos, hogy a hitet, amit kaptunk, továbbadjuk másoknak. Kitért az egyházi iskolák és a családi nevelés szerepének fontosságára, végül kiemelte, hogy a KIFE céljai egyeznek az Egyház céljaival, elvezetni az embereket a hithez.

Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára nyitóbeszédében hangsúlyozta, egyre több katolikus intézmény működik az oktatás, az egészségügy területén, így a képzésnek komoly szerepe van. Az államtitkár XVI. Benedek emeritus pápától idézett, aki azt mondta, hogy a XXI. századot a kreatív, harcos kisebbségek irányítják. "Bizonyos területeken mi vagyunk kisebbségben, így sokat segíthet az a képzés, amit a KIFE folytat." - hangsúlyozta Rétvári Bence.

A szakmai konferencia kerekasztal-beszélgetésekkel, beszámolókkal, szakmai egyeztetésekkel folytatódott.

     Kiadó: Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.