OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. január 15., szerda 12:32

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. január 15., szerda (OS) - Az orbáni Magyarországon minden napra jut áremelés - Elszabadultak a benzinárak is

    A decemberben elszabadult infláció hatalmas drágulásokat eredményezett. Az üzemanyagárak is elszabadultak, amit a magyarok erősen megéreznek a mindennapokban. Az emelkedő üzemanyagárak ugyanis hatással vannak az élelmiszerárakra is, így nem csupán a tankolásnál, hanem a bevásárlásnál is egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a magyarok.

A Demokratikus Koalíció a kormány abszolút kudarcának tartja a folyamatos áremelkedéseket. Olyan hétköznapi dolgok számítanak ma már luxusnak, mint egy szimpla tankolás. Mi, európai magyarok szégyennek tartjuk, hogy a kormány alkalmatlansága ilyen kiszolgáltatott helyzetbe sodorta magyar családok százezreit, hogy az elszabaduló árak miatt hónapról hónapra éljenek, miközben Európa más országai fénysebességgel húznak el Magyarország mellett. A Fidesz 2010 előtt előszeretettel ismételgette a jövedéki adó csökkentését megoldásként. Esetleg megfogadhatnák a saját tanácsukat most, amikor sokkal magasabb a benzin ára, mint kormányra kerülésük előtt volt.

Molnár Csaba
A DK ügyvezető alelnöke

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.