OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. január 17., péntek 11:00

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. január 17., péntek (OS) - Több millió forinttal tartozik az állam a hátrányos helyzetű gyerekeket tanító tanároknak

    Több, mint 60 millió forinttal tartozik azoknak a pedagógusoknak a Szigetvári Tankerület, akik korábban egy integrációs program keretében hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásában és fejlesztésében vettek részt. Hiába jelezték ezt már a tankerületnek is - hiszen van, akinek félmillió forinttal adósak - közel két éve csak ígéreteket kapnak.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy azonnal tisztázzák a helyzetet a tanárokkal és fizessék meg, amivel tartoznak nekik! Mindent elárul az Orbán-rendszer megkülönböztető és kirekesztő mivoltáról az, hogy az emberfeletti feladatot ellátó tanárok pénzével szórakoznak, a miniszterelnök pedig  aljas megjegyzéseket tesz a gyöngyöspatai romáknak fizetett kártérítések miatt. Mi, európai magyarok szégyennek tartjuk, hogy míg az egyházi iskolák nem győzik bezsebelni az állami támogatásokat, azok a tanárok, akik a Gyurcsány-kormány alatt indított Integrációs Pedagógiai Rendszer keretében azon dolgoznak kőkeményen, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeket fejlesszék, pénz helyett csak jól hangzó ígéreteket kapnak.

Arató Gergely,
A DK országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.