OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. január 17., péntek 12:39

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. január 17., péntek (OS) - A kormány klímastratégiája a bűnös semmittevés forgatókönyve! -

    A kormány klímastratégiája nem más, mint a magyarok nagy többsége által elutasított Paks 2 beruházás legitimálása: egy elavult, veszélyes és drága technológiáé, mely megakadályozza az energiahálózatunk megújulókra történő átállítását is. Az új atomerőmű teljes költsége elérheti a 10 ezer milliárd forintot és éves szinten 100 milliárdos nagyságrendű veszteséget fog termelni. Ezen kívül kockázatos, növeli az orosz függőséget és a több százezer évig sugárzó nukleáris hulladékkal nem tudunk mit kezdeni. Klímavédelmi szempontból sem ideális, hiszen a teljes életciklusra számolt üvegházgáz kibocsátása jóval magasabb, mint a megújuló energiaforrásoké.

A megújuló energiaforrásokra vonatkozó 21%-os célkitűzés is rendkívül szerény, ezzel csak az EU sereghajtói maradunk. Magyarország lehetőségei alapján 2030-ra reális cél a legalább 35%, 2050-re pedig elérhető akár a 100% is. De nemcsak a mérték, a szerkezet is problémás. Orbán Viktor magyarázata szerint azért nem kaphat engedélyt több szélturbina, mert a rendelkezésre álló költségvetési források szűkösek. Ez a kijelentés teljesen megalapozatlan, hiszen a szélenergia az egyik legolcsóbb energiatermelési mód.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.