OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. január 17., péntek 14:32

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. január 17., péntek (OS) - Bővülő eszköztár, kormányzati támogatás a bántalmazottaknak. Varga Judit igazságügyi miniszter és Vízkelety Mariann igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár péntek délben a miskolci Áldozatsegítő Központban tett látogatást. Doszpoly Orsolya, a központ vezetője beszámolt az intézmény átfogó szolgáltatásairól, amelyeket a kapcsolati és egyéb erőszak áldozatai számára nyújtanak.

    Az áldozatsegítő központok kríziskezelést végeznek, a hosszabb távú feladatok más szervezetekre tartoznak, de segítenek ezt megszervezni, hiszen az áldozat gyakran nincs olyan állapotban, hogy ezt saját maga számára végezze - hangsúlyozta a központ vezetője.
Az áldozatsegítési eszköztárban szerepel a védett ház szolgáltatás is. A központok segítenek a védett ház és a patrónus szobák igénybevételében. További információkat minderről a bantalmazas.hu kormányzati oldalon találnak az érintettek.
A magyar kormány a zéró tolerancia elvét követi a nők elleni és a kapcsolati erőszak minden formájával szemben. Továbbra is valódi kormányzati cselekvéssel kívánunk fellépni ezekkel a jelenségekkel szemben és hatékony intézkedésekkel támogatni a bántalmazottakat, illetve tenni a megelőzésért is egyben - mondta el a miniszter.
A Magyar Vöröskereszt által fejlesztett Tű, Cérna, Szeretet elnevezésű játékot a központ vezetője vette át a szervezet képviselőjétől. A játék segítségével a gyermekek szavak nélkül mesélhetik el megrázó történeteiket.
    
     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.