OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. január 17., péntek 15:19

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 17., péntek (OS) - A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, mint az Eperjesi-Miskolci Evangélikus Jogakadémia szellemi örököse és a Miskolci Jogásztradíciók Megőrzéséért Egyesület a IV. Az újjászülető vidék címmel ünnepi konferenciát szervezett.

    A konferencián Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter asszony a "Jogállamisági káosz Európában - útmutató a tisztánlátáshoz" című nyitóelőadásában beszélt arról, hogy európai szinten újjászületésre van szükség. "Ahhoz, hogy folytatódjon az európai sikertörténet, átfogóan értékelnünk kell a jelenlegi helyzetet. Meg kell vizsgálnunk mind az eddigi sikereket, mind pedig az elmúlt években folyamatosnak mondható válságok okait. A tudatosan kialakított jogállamisági káosz, amit szinte már lehetetlen átlátni, valójában az Európai Unió politikai, sőt bátran fogalmazhatok úgy, hogy érdekválságának a kristálytiszta tünete. Magyarország nem az uniós értékek és így nem az uniós jog ellenében lépett fel, hanem a saját nemzeti érdekeit védve politizál Brüsszelben. Magyarország a szuverenista-lokalista állásponttal magára haragított az EU-ban túlsúlyban lévő föderalista-globalista erőket."

A magyar kormány szerint az erős tagállamok erős Európája lehet a további siker kulcsa. Ugyanúgy, ahogy egy ország is csak erős vidékkel lehet sikeres.

     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.