OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. január 18., szombat 12:14

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2020. január 18., szombat (OS) - Támogassa Pokorni Zoltán és a budapesti Fidesz a Szabadság téri emlékmű eltávolítását - Sermer Ádám nyílt levele Pokorni Zoltán részére

    A budapesti gettó felszabadításának 75. évfordulóján felkérjük Pokorni Zoltánt, hogy járjon közbe a kormánynál a Szabadság téri emlékmű eltávolítása érdekében. Meggyőződésünk, hogy a történelemhamisító szobornak nem Budapest belvárosában, hanem a Szoborparkban van a helye.
A Liberálisok nagyra értékelik Pokorni bátor és nyilvános szembenézését a II. világháborúban elkövetett borzalmakkal, amelyben saját nagyapja is tettestárs volt. Fontosnak tartjuk, hogy a kormánypárt budapesti frakciójának vezetője kijelentette: “magyarok voltak az áldozatok, és a gyilkosok túlnyomó része szintén magyar volt".
A szabadság téri emlékmű ezzel szemben azt sugallja, hogy hazánk csak elszenvedője volt a német megszállásnak, és nem vett tevőlegesen részt a XX. századi Európa legkegyetlenebb népirtásában.
A budapesti gettó felszabadításának 75. évfordulóján arra kérjük a budapesti Fidesz frakcióvezetőjét, tegyen meg mindent, hogy a német megszállás Szabadság téri emlékművét a kormány eltávolítsa onnan! Ne hagyjuk, hogy a kormány hamis emlékezetpolitikája tovább sértse az áldozatok emlékét és közös gyászunkat! Kérésünket Sermer Ádám nyílt levél formájában is továbbította Pokorni Zoltánnak.

Sermer Ádám nyílt levele Pokorni Zoltán részére: http://liberalisok.hu/sermer-adam-nyilt-levele-pokorni-zoltan-reszere/

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.