OS Országos Sajtószolgálat
2020. február 29. szombat
Ismertető


2020. január 20., hétfő 06:11

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2020. január 20., hétfő (OS) - Az állítás, hogy a villamos energiatermelésünk karbon semleges lehet a butaság nyilvánvaló jele.  Nem kell mindig mindent megmondanunk: az ostobaság lenne. De amit mondunk az Magyarország biztonságos villamos energia ellátása szolgálatában áll.

    A természetben a folyamatok önszabályozó módon folynak. A fotoszintézistől elvett zöld területek hatására a széndioxid koncentráció növekedett, a fák levelének átlagos mérete 14%-al nagyobb lett. A FÖLDÖN az üvegházhatás állandóan a lehetséges maximumon van, tekintet nélkül arra, hogy van-e a levegőben egyáltalán széndioxid vagy nincs. Az energetika olyan terület, ahol a piaci mechanizmusok nem oldják meg a helyzetet, a piac nem fog olyan befektetéseket produkálni, amelyekre az országnak szüksége van. Mátra többségi részvényének állam tulajdonába vétele jó döntés.
A villamos energia nem piaci termék! Csak az állam által ellenőrzött ára lehet. A több mint száz villamosenergia-engedélyest meg kell szüntetni, kiűzni őket, mint Jézus kiűzte a templomból a kufárokat.
Az állami vállalatok térnyerése az energiaszektorban indokolt, azonban menedzsmentekből a pártkatonák menesztése elengedhetetlen, vezető cserék is, szükségesek. Nem szerencsés, hogy a Kormány gépezetében négy miniszter szolgálja az energetikát.  "Csak beszéddel nem tanul meg a szolga, mert tudna, de még sem felel meg" (Példabeszédek 29,19). A politikai döntéshozók, az energetikai kormányzati munka ellenőrei körében a szakmai értés hiánycikk.
Juhos László, elnök

     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.