OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2020. január 20., hétfő 11:43

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2020. január 20., hétfő (OS) - Hazugságpropagandára van pénz, az egészségügyre nincs

    A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint az egészségügynek mintegy 500 milliárd forintra lenne szüksége ahhoz, hogy a béreket és a kórházi hiányokat rendezni lehessen. Ez hatalmas összegnek tűnik, de a pénz megvan rá. Azaz meglenne, ha az Orbán-kormány korrupciója miatt nem kellene 500 milliárdos büntetést fizetnünk az uniós pénzek szabálytalan felhasználása miatt.

Azonban még ennek ellenére is elő tudná teremteni a szükséges pénzt a Fidesz, ha fontos lenne neki az egészségügy, hiszen képes volt 133 milliárdot elkölteni csak a propagandára. Emellett még rengeteg pénz maradna az egészségügyre, ha nem olyan felesleges luxusberuházások élveznének elsőbbséget, mint a kormányzati magánrepülő, a 82 milliárdos luxusautó beszerzés vagy Orbán Viktor budai költözése.

A Fidesz korrupciója és urizálása az egészégügy rovására már emberéletekben mérhető. Orbán hatalomra jutása óta közel 300 ezer magyar halt meg megelőzhető vagy kezelhető betegségben amiatt, mert nem hajlandó megfelelően finanszírozni az egészségügyet.

Az MSZP egyetért a Magyar Orvosi Kamara elnökével, az orvosi eszközök modernizálására van szükség, a kórházi adósságokat és az egészségügyi dolgozók bérének a rendezését pedig minél gyorsabban forrásbevonással kell megoldani.

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.