OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. január 20., hétfő 16:30

A Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. január 20., hétfő (OS) - Meghirdetésre került a legújabb pécsi helyi Felhívás

    A Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület által 2018 májusában jelentek meg a TOP-7.1.1-16-2016-00076 azonosító számú, "A Pécsi Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia megvalósítása" című projekt keretében kidolgozott első helyi Felhívások, mely projekt folytatásaként a Stratégia utolsó kulcsprojektjének megvalósítására nyílik most lehetőség.

A Stratégia mentén a HACS összesen négy kulcsprojekt megvalósítását tervezi az akcióterületen. A Pécsi HACS munkaszervezete 2019 végén elkészítette a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában nevesített utolsó kulcsprojekt, a "Pécsbányai Közösségi Ház fejlesztése" c. Felhívás tervezetét, mely az Irányító Hatóság által végzett többkörös szabályossági vizsgálatot követően végleges formájában 2020. január 16-án került kiírásra.

A közösségfejlesztés infrastrukturális hátterének megteremtése célkitűzés a közösségi akciók bázisául szolgáló közösségi terek, közösségi házak, játszóterek és parkok fejlesztését jelenti Pécs városában. A Pécsbányai Közösségi Ház fejlesztésével a keleti városrész lakossága számára olyan közösségi tér kialakítása a cél, amely biztosítja a közösségi, kikapcsolódási és szolgáltatói funkciók meglétét, mely alkalmas a közös identitás mellett a közösség fejlesztésére, egyben képes a HKFS-ben legjelentősebb külső veszélyként definiált további szegregáció megállítására, visszafordítására.
    
     Kiadó: Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.