2024. április 20. szombat

2020. január 20., hétfő 16:30

A Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. január 20., hétfő (OS) - Meghirdetésre került a legújabb pécsi helyi Felhívás

A Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület által 2018 májusában jelentek meg a TOP-7.1.1-16-2016-00076 azonosító számú, "A Pécsi Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia megvalósítása" című projekt keretében kidolgozott első helyi Felhívások, mely projekt folytatásaként a Stratégia utolsó kulcsprojektjének megvalósítására nyílik most lehetőség.

A Stratégia mentén a HACS összesen négy kulcsprojekt megvalósítását tervezi az akcióterületen. A Pécsi HACS munkaszervezete 2019 végén elkészítette a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában nevesített utolsó kulcsprojekt, a "Pécsbányai Közösségi Ház fejlesztése" c. Felhívás tervezetét, mely az Irányító Hatóság által végzett többkörös szabályossági vizsgálatot követően végleges formájában 2020. január 16-án került kiírásra.

A közösségfejlesztés infrastrukturális hátterének megteremtése célkitűzés a közösségi akciók bázisául szolgáló közösségi terek, közösségi házak, játszóterek és parkok fejlesztését jelenti Pécs városában. A Pécsbányai Közösségi Ház fejlesztésével a keleti városrész lakossága számára olyan közösségi tér kialakítása a cél, amely biztosítja a közösségi, kikapcsolódási és szolgáltatói funkciók meglétét, mely alkalmas a közös identitás mellett a közösség fejlesztésére, egyben képes a HKFS-ben legjelentősebb külső veszélyként definiált további szegregáció megállítására, visszafordítására.

Kiadó: Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület

------------------------------------------------------------------