OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. január 21., kedd 13:02

A Belügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 21., kedd (OS) - A Magyarország schengeni határszakaszán felerősödött migrációs nyomásra tekintettel 2020. január 20-án rendkívüli rendőrfőkapitányi értekezletet tartott dr. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter Bácsalmáson. A rendezvényen a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója, az országos rendőrfőkapitány és helyettesei, valamint a budapesti és a megyei rendőr-főkapitányok, továbbá a velük azonos jogállású rendőri vezetők vettek részt.

    A miniszternek a Bács-Kiskun és a Csongrád megyei rendőrfőkapitány, valamint a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője tett jelentést a határőrizet és az embercsempészés elleni fellépés helyzetéről. A jelentések kitértek a határvédelmi képesség megőrzése érdekében alkalmazott intézkedésekre, melyeket az újonnan megjelenő és elterjedő módszerek követeltek ki. Ezek közül részletesen ismertették a miniszterrel a vasúti konténerekben egyre növekvő számban megbújó illegális migránsok konténer kivágásos technológiáját, és az annak felderítésére alkalmazott eszközt. Elemezték az illegális migráció minden tekintetben növekvő statisztikai adatait, többek között rámutatva arra, hogy jelentős változás tapasztalható az illegális migránsok állampolgárságának alakulásában. Jelentették, hogy 16 ország embercsempészei - az elfogott legidősebb csempész 72 éves volt - 47 ország állampolgárait próbálták meg jogellenesen az Európai Unió területére csempészni.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.