OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. január 22., szerda 09:51

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 22., szerda (OS) - Sorra újulnak meg a színházak az egész országban

    2010 óta csaknem 15 milliárd forinttal több pénz jut a színházak támogatására és a kormány támogatásával sorra újulnak meg a színházak vidéken és a fővárosban egyaránt. Sok színházban most is folynak a munkálatok, és még további teátrum épületének felújítása szerepel a tervek között.
2010-hez képest két és félszer többet fordít a kormány kultúrára, idén az összeg eléri az 584 milliárd forintot. Idén még több támogatás jutott a budapesti színházaknak, mint a korábban. A fővárosi színházak 500 millió forinttal nagyobb keretből gazdálkodhatnak 2020-ban, a kormány emellett a vidéki színházaknak 30 százalékkal, a független alternatív színházaknak 20 százalékkal nyújtott több forrást, mint az előző évben.
Nemcsak a színházak működésére van több pénz, hanem zajlanak a színházfejlesztések is. Budapesten is sorra újulnak meg a színházak. A kormány 2 milliárd forintot fordít a Nemzeti Színház korszerűsítésére, amelyből a színpadtechnika felújítása valósul meg. Folynak a felújítási munkálatok a Magyar Állami Operaház Andrássy úti épületében is. A kormány támogatásából újult meg az Erkel Színház (1,8 milliárd Ft), a Thália színház (1 milliárd Ft),  A Millenáris parkban új legmodernebb színháztechnikával felszerelt épületet kapott a Nemzeti Táncszínház (4,6 milliárd Ft).
    
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.