OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. január 22., szerda 10:42

JAVÍTÁS - OS - A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 22., szerda (OS) - Pozitív lépések várhatóak a muravidéki magyarok, illetve a rábavidéki szlovének számára

    A Magyarországon élő szlovénokat, illetve a Szlovéniában élő magyarokat érintő intézkedésekről egyeztetett Ljubljanában január 21-én Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, akit tárgyalására elkísért Kissné Köles Erika, a magyar Országgyűlés szlovén nemzetiségi szószólója. Mindenütt elismerően fogadták, hogy a magyar Országgyűlésben nemzetiségi szószólók képviselik az őshonos nemzetiségeket, illetve a kormány valódi partnerként tekint rájuk, amit a mai látogatás is jól mutat – fogalmazott az államtitkár.

Soltész Miklóst elsőként Robert Peskar, a szlovén Kulturális és Örökségvédelmi Hivatal műemlékvédelemért felelős igazgatója fogadta, akivel megállapodtak abban, hogy a szlovén, illetve a magyar örökségvédelmi szakemberek megkezdik a lendvai Szent Katalin Plébániatemplom, illetve  az apátistvánfalvi Harding Szent István-templom felújítását. Mindkét templom jelentős szerepet játszik a muravidéki magyar, illetve a rábavidéki szlovén közösség vallási és kulturális életében.
    
     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.