OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. január 22., szerda 10:42

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. január 22., szerda (OS) - Pozitív lépések várhatóak a muravidéki magyarok, illetve a rábavidéki szlovének számára

    Az államtitkárt ezt követően hivatalában fogadta Jozef Cesnik, a Szlovén Köztársaság határon túli szlovénekért felelős minisztere és Olga Belec államtitkár. A szlovén miniszter elismerően szólt a rábavidéki  gazdaságfejlesztési programról, amellyel Magyarország négy éven át évi 700 000 euró támogatást biztosít a Magyarország területén élő szlovén közösségnek. A miniszter közölte, hogy Orbán Viktor magyar és Marjan Sarec szlovén miniszterelnök tavaly októberi budapesti találkozóját követően olyan előterjesztés készül a szlovén kormány számára, melynek elfogadása esetén Szlovénia 2021-től ugyanekkora összegű támogatást biztosít a Magyarország területén élő szlovéneknek. A felek egyetértettek abban, hogy a következő európai uniós költségvetésben forrást kell biztosítani mind a rábavidéki szlovén, mind pedig a muravidéki magyar területek nemzetiségeink életét érintő fejlesztéseire. A tervek között szerepel a lendvai vár és az említett templomok felújítása a határ mindkét oldalán, valamint a magyarországi szlovén közösség kérésére egy multifunkcionális kulturális és turisztikai célpont kialakítása.
    
     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.