OS Országos Sajtószolgálat
2020. február 29. szombat
Ismertető


2020. január 22., szerda 11:18

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. január 22., szerda (OS) - A magyar kultúra napjára

    Köszönhetően a kulturális területen alkotó és dolgozó embereknek, a magyar kultúra színvonala magas és elismerésre méltó.

A kulturális szereplők - elsősorban a színházak - körében azonban idegesség uralkodik. Ennek oka, hogy a kormányzat kultúrharcot hirdetett. Olyan kérdésekbe szól bele és kényszeríti rá politikai akaratát a kultúra területén dolgozókra, ami káros és felesleges, ott viszont, ahol dolga lenne, a kormányzat nem látja el feladatát.

Az MSZP kiáll a kultúra szereplőinek szabadsága és autonómiája mellett. Célja továbbá, hogy az emberek minél szélesebb köre számára hozzáférhetőek legyenek a kulturális programok. Ezért javasoljuk a színházak, a könnyű- és klasszikus zenei koncertek, valamint a múzeumok állandó kiállításaira vonatkozóan az 5 százalékos áfakulcs bevezetését. Mindez nem költségvetési kérdés, hanem azt mutatja, mennyire becsüli meg egy kormány a kultúrát.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.