OS Országos Sajtószolgálat
2020. február 29. szombat
Ismertető


2020. január 22., szerda 12:39

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 22., szerda (OS) - Kultúra helyett agymosás zajlik a NER-ben

    A kormány súlyos pénzeket költ arra, hogy átformálja a magyarok gondolkodását, de arra nem fordít kellő figyelmet, hogy a kultúra mindenkié lehessen. Számos településen nem tudják használni a kultúrházakat, mert azok romosak. Számos település nem tudja használni a kultúrházat, mert nincs forrás rendezvényekkel megtölteni azt. A kormányzatnak nem tetsző művészek kivéreztetése zajlik.

Abból a 100 milliárd forintból, amik a kék plakátokban, különböző kormányzati gyűlöletkeltő kampányokban fekszenek, fel lehetett volna virágoztatni az ország kulturális életét. Az Orbán-kormány kultúrharca azt eredményezte, hogy a jelenlegi hatalom önkényesen válogat művészet és művészet közt. A kultúrát éppúgy a saját képére kívánja fordítani a kétharmad, ahogyan az alaptörvényt, az oktatási rendszert, vagy a társadalom egészét.

Az önkormányzatok kivéreztetése, a kultúrházak, kulturális központok lezüllesztése mind ebbe az irányba mutatnak. A kultúra nem fölülről építkező monstrum, amelyet központilag lehet irányítani. A kultúra úgy lesz mindenkié, hogy szabadon hagyják lélegezni a szereplőit, művelőit. A Liberálisok szerint:
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.