OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. január 22., szerda 17:49

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. január 22., szerda (OS) - Majdnem annyit költünk idén Rogán letelepedési kötvényeire, mint háziorvosi ellátásra

    2012-ben Rogán Antal indította el azt a letelepedési kötvényprogramot, amelyben kétes hátterű és előéletű külföldiek valódi átvilágítás nélkül, szabadon telepedhettek le Magyarországon, ha vásároltak az úgynevezett letelepedési kötvényből. Azon túl, hogy a kötvénnyel nemzetközi bűnözői csoportok és terroristagyanús személyek is bebocsájtást nyertek az országba és az EU-ba, azon túl, hogy a kötvényprogramon sajtóhírek szerint Fidesz-közeli offshore-cégek gazdagodtak, a Magyar Államnak most vissza kell fizetnie a lejáró kötvények értékét is. Az Orbán-kormány csak idén 110 milliárd forintot fog így visszafizetni a letelepedőknek közpénzből.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy az ország majdnem annyi pénzt költ el idén Rogán Antal kötvénybizniszére, mint háziorvosi ellátásra és háromszor annyit, mint például a mentőszolgálatra. A DK szerint ezeket a kötvényeket nemzetbiztonsági okokból kiadni sem lett volna szabad, de a Fideszt nem érdekelte sem az ország biztonsága, sem a kötvényprogram költségei. A DK szerint közeledik a nap, amikor Rogán Antalnak és Orbán Viktornak is számot kell majd adnia: kiket engedtek be az országba, és mennyibe került ez az európai magyar polgároknak.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.