OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. január 26., vasárnap 16:02

A Nők a Balatonért Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. január 26., vasárnap (OS) - Huszonötödik születésnapját ünnepelte a Nők a Balatonért Egyesület (NABE).

    Megtelt a Pannónia Művelődési Központ konferenciaterme Balatonalmádiban szombaton. Sokan jöttek el a születésnapra egyesületünk tagjai közül, és sok volt a gratuláló vendég, köztük polgármesterek, a Nemzeti park és a tihanyi Limnológiai Intézet képviselője.

Az ünnepséget Szauer Rózsa elnök és Kepli Lajos, Balatonalmádi polgármestere nyitotta meg. A régmúltra Simonné Zákonyi Tünde, az egyesület alapító elnöke emlékezett.

A balatoni nők sok szép célt tűztek maguk elé. Most, 25 év elteltével a NABE húsz helyi csoportjának vezetője tekintette át, mit teljesítettünk közülük. Parkokat, zöldfelületeket hoztunk létre, és gondozzuk is őket. Kilenc emlékhelyünkön szobor vagy tábla óvja a feledéstől nevezetes balatoni nők - a balatoni nagyasszonyok - emlékét. Tájékoztató fórumok, részvétel a települések jeles napjain, információs sátor, játszóház, kiadványok sokasága bizonyítják az egyesület aktív civil részvételét a balatoni polgárok közös dolgaiban. A konferenciaterem falát elborították a fényképek, bizonyítva az elmúlt 25 év munkáját. Teendőnk a következő 25 évre is van, mert a Balaton és természeti értékeinek védelme abbahagyhatatlan feladat.

A szép születésnap is bizonyítja, hogy az egyesület jó működésének kulcseleme az, hogy nők a tagok. Nincs rivalizálás, segítjük egymást, és örülünk a másik sikerének. A NABE úgy működik, mint egy jó család. A születésnapi tortát Szauer Rózsa, a NABE elnöke vágta föl.
     Kiadó: Nők a Balatonért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.