OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. január 27., hétfő 16:15

A Magyar Hypertonia Társaság közleménye
    Budapest, 2020. január 27., hétfő (OS) - a rendszeres otthoni vérnyomásellenőrzés fontosságáról és egy új, ezt segítő okostelefon applikáció bevezetéséről

    Hazánkban a halálozási statisztikát vezető szív- és érrendszeri betegségek legjelentősebb kockázati tényezője a magasvérnyomás-betegség (hipertónia), amely a felnőtt lakosság mintegy 35-40%-át, azaz kb. 3,5 millió személyt érint. Közülük kb. 1 millióan nem részesülnek hatékony vérnyomáscsökkentő kezelésben, nagyrészt azért, mert a hipertónia felismertsége a lakosság körében nem megfelelő, illetve nincsenek a betegek tisztában az elérendő célvérnyomás értékekkel.

Ezért a Magyar Hypertonia Társaság felhívja a lakosság figyelmét a rendszeres otthoni vérnyomásmérés és a célértékek elérésének fontosságára. Ennek segítésére Társaságunk egy új, KardioNapló elnevezésű okostelefon applikációt fejlesztett ki a Sandoz gyógyszergyár támogatásával, amely android és iOS alapú telefonokra egyaránt letölthető térítésmentesen. Az applikáció lehetőséget nyújt a mért vérnyomásadatok eltárolására, átlagértékek számítására és a kezelőorvos számára egy leletben történő kimentésére és azonnal visszajelez a betegnek, ha nem ideálisak az értékek. Emellett a koleszterin szintek rögzítése is elvégezhető, valamint az applikáció fontos betegtájékoztató anyagokat, gyógyszerbevételre figyelmeztető modult, valamint az erek állapotát jól jellemző érrendszeri életkor kalkulátort is tartalmaz.

A későbbiekben a jelenleg regisztrálás alatt lévő hipertónia ellátóhelyek címei és rendelési idejei is feltöltésre kerülnek, így a felhasználó a lakóhelyéhez legközelebb eső ellátóhelyre vonatkozó adatokhoz is hozzájuthat.

     Kiadó: Magyar Hypertonia Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.