OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. január 30., csütörtök 14:51

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2020. január 30., csütörtök (OS) - Palkovics László miniszter Győrben egyeztetett Dráviczki Sándorral, az FDSZ elnökével

    A január 18-i szakmai egyeztetésen Bódis József felsőoktatásért felelős államtitkár és Szauter Ferenc, a Széchenyi István Egyetem szakszervezeti elnöke is részt vett.
A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete kiemelten a bérkérdésekkel és a fenntartóváltási folyamatokkal kapcsolatban kereste meg az ITM miniszterét.
A FDSZ ősszel kidolgozott bértáblája kapcsán pozitívan vélekedettek a minisztériumi vezetők, reményeik szerint még idén megvalósulhat egy béremelés.
A bér és a modellváltási folyamatok kapcsán felmerült, hogy egy külön felsőoktatási bértábla kerüljön bevezetésre, amely a fenntartói modelltől és a közalkalmazotti bértáblától független garanciát jelenthet a munkatársaknak.
A modellváltás kiterjesztése kapcsán elhangzott, hogy olyan intézmények jöhetnek csak szóba, ahol a gazdálkodás jelenleg is jól működik és a minisztérium garanciát lát az új rendszerben is stabil működésre.
A Budapesti Corvinus Egyetem kapcsán szóba kerültek különböző problémák, amelyek megoldására a minisztérium korrekciós intézkedéseket kíván tenni.
A kétirányú kommunikáció és a közös munka érdekében Bódis József államtitkár néhány héten belül felsőoktatási kerekasztalt hív össze, ahol az FDSZ is helyet fog kapni.
A találkozó résztvevői összefoglalóként konstatálták, hogy a minisztérium és a szakszervezet álláspontjai közeledtek egymáshoz, továbbiakban is fontosnak tartják a rendszeres érdekegyeztetés.

     Kiadó: Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.