OS Országos Sajtószolgálat
2020. május 30. szombat
Ismertető


2020. január 31., péntek 11:51

A Waclaw Felczak Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. január 31., péntek (OS) - Még 2 hétig lehet jelentkezni a Wacław Felczak Alapítvány első 2020-as pályázataira.

        A hagyományos lengyel–magyar barátság és kulturális kapcsolatok elmélyítésére létrejött Wacław Felczak Alapítvány a 2019-es évben 10 féle pályázatot hirdetett meg összesen 13 alkalommal.
     A MAZURKA pályázat a magyarországi és lengyelországi felsőoktatási intézmények számára került kiírásra lengyel–magyar tudományos folyóirat kiadásának elősegítésére 1 500 000 forint értékben.
     A Felczak Alapítány alapvető célkitűzéseivel összhangban az új pályázatok között ismét hangsúlyos szerep jut a fiataloknak: a SZÁRNYAS HUSZÁROK olyan fiatal művészek ösztöndíj-támogatását célozza, akik munkásságában lengyel kötődés is szerepel.
     A tavalyi kiírás tapasztalataival és sikerével összhangban ismét meghirdetésre került a TENGERSZEM pályázat, amely a könyvkiadás támogatásával kívánja segíteni a lengyel kultúra hazai megismertetését. A magyarországi székhelyű könyvkiadók 2 000 000 forint értékben igényelhetnek támogatást.
     A MAZURKA, SZÁRNYAS HUSZÁROK és TENGERSZEM pályázat benyújtási határideje egységesen: 2020. február 14. 12:00 óra.
Ezek mellett a SZIRÉN elnevezésű kiírás a lengyel nyelvoktatás beindítását kívánja elősegíteni a hazai középfokú oktatási intézményekben. A pályázók 700 000 forintos keretösszeggel pályázhatnak támogatásra a 2020. április 15. 12:00 órai határidőig.
     A pályázás menetének részletes leírása, valamint a teljes pályázati dokumentáció elérhető a WFA honlapján:
https://wfa.hu/palyazatok

     Kiadó: Waclaw Felczak Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.