OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. január 31., péntek 12:44

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2020. január 31., péntek (OS) - Erdélyi magyar szervezetekkel egyeztetett az LMP országgyűlési frakcióvezetője

        Az LMP frakcióvezetője, Keresztes László Lóránt, e hét folyamán, több napos erdélyi út során az erdélyi magyar pártokkal is találkozott. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség ügyvezető elnökével, Porcsalmi Bálinttal és a vezetőség tagjaival, az Erdélyi Magyar Néppárt elnökével, Csomortányi Istvánnal, a Magyar Polgári Párt elnökével Mezei Jánossal való megbeszélések során az erdélyi magyarokat érintő nemzetpolitikai kérdések, feladatok, a romániai és magyarországi belpolitika eseményei, aktualitásai kerültek szóba.
     Ezen kívül a Székely Nemzeti Tanács elnökével, Izsák Balázzsal a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés állásáról esett szó. Keresztes László Lóránt kifejezte az LMP elköteleződését, további aktív támogatását az aláírásgyűjtés sikeréért.
     Az LMP fontosnak tartja, hogy személyesen tájékozódjon a külhoni magyarokat érintő kérdésekről és kifejezze támogatását a Nemzeti Összetartozás Évében, 100 évvel a trianoni döntés után.

LMP Sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.