OS Országos Sajtószolgálat
2020. május 30. szombat
Ismertető


2020. január 31., péntek 13:13

A Legfőbb Ügyészség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 31., péntek (OS) - A Legfőbb Ügyész az Európai Csalás Elleni Hivatal főigazgatójával találkozott

        Dr. Polt Péter legfőbb ügyész hivatalában fogadta az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) főigazgatóját, Ville Itälä-t és a felek a szervezeteik közötti eddigi jó együttműködés további elmélyítésében állapodtak meg.
     Dr. Polt Péter és – a minden tagállamot érintő bemutatkozó látogatása keretében Magyarországra érkezett – Ville Itälä először folytatott megbeszélést, amióta az OLAF főigazgatójának kinevezték. A találkozó középpontjában az eddigi együttműködés áttekintése, és a kapcsolatok további erősítése volt.
     A magyar ügyészség és az OLAF szorosan együttműködik, mind vezetői, mind szakértői szinten rendszeresek a találkozók. A két szervezet közötti folyamatos és jó kapcsolatot az OLAF korábbi főigazgatója, Giovanni Kessler is kiemelte.
     Az OLAF feladata az európai uniós pénzek felhasználásával kapcsolatos adminisztratív szabálytalanságok feltárása. A vizsgálat eredményeként, többek között, igazgatási, pénzügyi vagy igazságügyi ajánlást tehet.
     Igazságügyi ajánlással akkor él a hivatal, ha a közigazgatási vizsgálat megállapításai alapján, az OLAF álláspontja szerint, bűncselekményre merülhet fel adat az ügyben. Az igazságügyi ajánlás nyomán az adott tagállam arra jogosult szervei döntik el a nyomozás szükségességét.

     Kiadó: Legfőbb Ügyészség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.