OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. február 2., vasárnap 16:55

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleménye
    Budapest, 2020. február 2., vasárnap (OS) - Folyamatos a szájmaszkok gyártása

    Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) által fenntartott Állami Egészségügyi Tartalékban (ÁEüT) jelenleg 1 176 752 darab egyszer használatos szájmaszk áll rendelkezésre, amelynek kiadására – az Operatív Törzs elrendelése esetén – azonnal készen áll.
Ezen túl a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív Törzs által elfogadott akciótervében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) feladatául szabta, hogy készítse elő az átállást az egészségügyi védőfelszerelések gyártására. A BVOP soron kívül megkezdte az egészségügyi védőmaszkok gyártását.
A BV Holding Kft. jelenleg 320 300 db egészségügyi szájmaszkot tart raktáron, további 700 000 db előállításához rendelkezik alapanyaggal. A gyártási kapacitások emelésével a BV több, mint napi 14 ezer db szájmaszk előállítását tudja vállalni.
    
     Kiadó: Állami Egészségügyi Ellátó Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.