OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. február 5., szerda 09:44

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2020. február 5., szerda (OS) - Legyen a Rákellenes Világnap gyásznap!

        A Rákellenes Világnap alkalmából közölt statisztikát az Eurostat a rákos halálozások számából. Szomorú tény, hogy hazánk rendelkezik az EU tagállamok között a legrosszabb mutatóval.
     A Jobbik azt javasolja, és ezt is kezdeményezi a törvényhozásban, hogy a Rákellenes Világnap addig legyen gyásznap hazánkban, amíg nem sikerül a tragikus számokat leszorítani. Fel kell hívni a döntéshozók figyelmét a rákellenes programok támogatásának fontosságára, a lakosság figyelmét pedig arra, hogy mennyire fontos a helyes életmód és a szűrővizsgálatokon való részvétel. Azért van szükség a gyásznapra, hogy mindenki megértse, hogy csak együtt győzhetjük le a daganatos megbetegedéseket, és azért is, hogy megértsék, hogy a jelenlegi tragikus helyzeten csak a döntéshozók, a szakma és a lakosság közös összefogásával lehet változtatni.
     Legyen február negyedike minden évben gyásznap, amíg az egész Európai Unióban hazánkban halnak meg a legtöbben daganatos megbetegedésben.

Dr. Lukács László György, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője


     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.