OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. február 6., csütörtök 17:35

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 6., csütörtök (OS) - Párbeszéd: elfogadhatatlan az EMMI vádaskodása és csúsztatása a rákos halálozásokkal kapcsolatban! - A Párbeszéd szerint elfogadhatatlan, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma az embereket hibáztatja a rákos halálozások magas száma miatt, miközben a kormány folyamatosan építi le az állami egészségügyet, amely évek óta alkalmatlan arra, hogy a daganatos betegeknek valós gyógyulási esélyt nyújtson. A Kásler Miklós vezette EMMI ráadásul nem mond igazat, amikor az európai statisztikát hibáztatja a magyar rákos halálozások tragikus száma miatt.

    Az EUROSTAT adatai szerint 2011 és 2016 között Magyarországon haltak meg a legtöbben rákban az Európai Unióban. Elfogadhatatlan és arcátlan, hogy Kásler e halálozási statisztikáért az embereket hibáztatja, főleg úgy, hogy a helyzetet neki kellett volna megoldania.
Az EMMI ráadásul azt írta, hogy Európa sok országában nincs rákregiszter, ezért félrevezetőek az adatok. Ezzel szemben felhívjuk Kásler Miklós figyelmét arra, hogy Európában már 1987-ben létre jött az úgynevezett EUROCARE, a rákbetegek túlélési esélyeinek és kezelésének az európai rákregiszteren alapuló tanulmányozása, és 1990-ben felállították az Európai Rákregiszterek Hálózatát (ENCR) is. Nem igaz tehát, hogy Európában ne lenne megfelelő adatgyűjtés.
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.